Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája elmondta, hogy a balatongyöröki Kicsi Csóka bisztró bivalytatára zalaköveskúti bivalyhúsból készül, burgonygratinnal, tormahabbal, zellerropogóssal, szardellával, kapribogyóval, kovászos uborkával és házi majonézzel tálalják.
Abalatonmáriafürdői Pizza Sztori harcsa-supplijának alapötletét a római rizsgolyók adták. A harcsapaprikást összefőzik túrós csuszával, majd nyalóka alakúra formázzák, és kirántják. Kapros túróval és kápiakrémmel tálalják.
A gyenesdiási Mónisüti granola optimistjának névadója az Optimist vitorlás, amelyen a gyerekek tanulnak hajózni. A vitorlás teste és vitorlája képviselőfánkból készül, tölteléke mézes-joghurtos krém, erdei gyümölcs öntet és granola kerül rá.
A Balatoni Kör tizenegyedszer hirdette meg a strandételversenyt. A zsűri 36 nevezett étel közül választotta ki a győzteseket – tette hozzá Kardos Gábor.
Forrás: MTI
📷Balatoni Kör/Heim Alexandra